✅Sudoku - Et spil der træner din hjerne!

Jeg elsker Sudoku og det er nu muligt at spille dette matematiske online spil på min hjemmeside helt gratis.

Det tager lang tid at mestre Sudoku, men giv ikke op, inden længe er du blevet rigtig god til spillet og du vil kunne mærke at du forbedrer din hukommelse og forbedrer dit humør.

“Sudoku er ren sjælepleje” som min veninde Hjørdis siger.

Gratis Sudoku spil – God Hjernegymnastik.

Spil Gratis Sudoku hos mig på computeren.

Sudoku har jeg elsket siden jeg hørte om dette vidunderlige spil helt tilbage i 1986 hvor jeg besøgte Kyoto I Japan med med min familie, jeg husker tydeligt at vi blev præsenteret for Sudoku spillet mange steder i byen og jeg tænkte først at det så uinteressant ud, jeg var en smule yngre den gang og havde ikke samme tålmodighed med matematik spil som jeg har nu. Den dag i dag spilles Sudoku jo både på internettet her hos Liss.dk og nogle gange er der Soduko plader i avisen og Gratis sudoku og andre fantastiske bræt og kort spil der udfordrer din hjerne har altid fyldt meget hos mig og jeg er sikker på at mine daglige Sudoku løsninger er med til at holde min hjerne ung og skarp.

Hvis du ikke kender til Sudoku eller hvis du mangler nogle gode Sudoku strategi tips så har jeg en masse god information klar til dig her på min Sudoku side, du vil også kunne prøve Su-do-ku spillet helt gratis hos mig så du kan afprøve de tips og tricks jeg deler med dig.

Sudoku er en forkortelse af det Japanske udtryk “Sūji wa dokushin ni kagiru” – Som betyder, “hvert tal er begrænset til én enkelt tilstedeværelse.” – Hvad de mener med det kan du læse om på min Sudoku hjemmeside der er gratis og fyldt med god info.

Hvis du er erfaren Sudoku spiller vil du have oplevet at sidde fast i et spil hvor du bare ikke kan komme videre uanset hvad du gør, dette er frustrerende men også det der gør spillet så godt, for når først du har løst gåden vil du sidde tilbage med en dejlig følelse.

Som i 7kabale spillet og Mahjong, findes der også online spil strategier for Sudoku som kan hjælpe dig til at forbedre dit spil. Husk øvelse gør mester, ingen er blevet Sudoku-mester natten over, det kræver tid og timer sammen med spillet.

 

Hvordan spiller man Sudoku?

De fleste nybegyndere bliver forvirrede når de ser deres første Sudoku plade, nogle firkanter med lidt tal, det kan være svært at gennemskue at dette simple layout indeholder så stor en kompleksitet og underholdningsværdi

Suduko 9 felter skal have tallene 1-9

Simpelt fortalt går Sudoku ud på at udfylde et 9×9 kvadratsystem – 9 store kvadrater med 9 mindre kvadrater indeni, disse kvadrater har nogle få tal udfyldt i forvejen (kommer an på sværhedsgraden)

Når du udfylder et tal i et kvadrat skal både kvadratet men sandelig også hele rækken/kolonnen som tallet befinder sig i gå op på den måde at alle tal fra 1-9 kun forekommer én gang.

Rækker og kolonner i Sudoku

Sudoku rækkerne og kolonnerne går hele vejen igennem spillepladen så du skal både få 1-9 til at gå op inde i hvert 3×3 kvadrat men også udenfor dette kvadrat. Så det er med at tænke sig godt om i Online Sudoku for det kan tage lang tid at gennemskue løsningen, ofte er man lige ved at have løst Sudoku’en men så finder man ud af at man har brugt sit ønskede tal to gange og må starte forfra!

 

Varianter af Sudoku spillet.

Der findes mange varianter af Sudoku, nogle er lettere og mindre fra 6×6, og andre et store og meget svære som feks 25×25 kvadrater, det er lidt som med Mahjong hvor størrelsen på spillepladen ændrer på det matematiske udfald.

Jeg vil fokusere på 9×9 varianten af Sudoku da det er det spil du kan spille gratis her på siden så det er lettere at forholde sig til mine Sudoku råd når du kan afprøve dem i det online spil.

 

Hvordan er vurderes Sudoku sværhedsgraden?

Når spillet startes er nogle af de tomme felter udfyldt, hvis kun meget få af tallene er udfyldt stiger sværhedsgraden meget da man skal tænke meget frem for at få spillet til at gå op. Man kan vurdere et Sodoku spil fra 1-5 hvor 5 er sværest, og sudoku online spillet hos mig er vurderet til ca 3,5 på denne Sudoku skala.

 

Sudoku er Hjernegymnastik

Vi kender alle det med at dagligdagen trivielle gøremål kan give en slap følelse i kroppen og det samme gælder vores hjerne, hvis den ikke trænes så bliver den slap og blodet løber langsommere hvilket gør mig mindre skarp – Efter min start med Sudoku træning kan jeg tydeligt mærke forskel og det kan mine veninder også, f.eks. når vi spiler UNO sammen er jeg ofte vinderen af dagens kortspil og jeg er sikker på at en af grundene til dette et mit store forbrug af mental træning og Sudoku. Der er foretaget flere videnskabelige studier der påviser min anekdotiske oplevelse af mental fremgang efter Sudoku spil.

 

Hvordan startes et nyt spil Sudoku?

Al begyndelse er svær, men som i Pyramide Kabale er netop starten utrolig vigtig, det er med at få placeret de første tal korrekt da det vil få stor betydning for din Sudoku.

Da nogle af tallene er udfyldt automatisk som del af spillet kan det være svært at få placeret de første nye tal, i mit spil kan man lave det man kalder Sudoku noter. Jeg bruger selv udelukkelsesmetoden for at finde ud af hvad der er korrekt placering af et tal – Når jeg er i tvivl så bruger jeg notefunktionen i mit spil som du ser her:

sudoku markering af note

Når jeg klikker på denne knap så kan jeg sætte alle de tænkelige tal ind i et felt som her:

Et spil Sudoku træner din hjerne

Når du bruger denne Sudoku udelukkelsesmetode får du et forspring i forhold til at prøve at regne Sudoku’en ud blot ved at gætte og se samlet på alle felterne.

 

Sudoku nybegynder metode

Er du allerede overvældet af spillet så kan du også starte i det mindst mulige område. altså 3X3 – her kan du træne i at se hvilke tal der mangler uden at kigge på spillepladens samlede rækker og kolonner. Det kan give dig en forståelse af Sudoku spillets finurligheder.

Ulempen ved denne fremgangsmåde er at når du begynder at udfylde flere 3×3 felter så vil det være nødvendigt at gå tilbage og rette andre felter for til sidst at få Sudoku’en til at gå op.

Gratis Sudoku spil online hos Liss

 

Kan en Sudoku løses uden at gætte sig frem?

Sudoku er anderledes en spil som Kabale eller Minestryger hvor en andel af udfaldet baserer sig på held og tilfældigheder – I Sudoku er der en bestemt måde hvorpå gåden løses, så kun en nybegynder vil prøve at gætte sig frem til en løsning. Den korrekte måde er at løse Sudoku’en via nogle af de metoder jeg har lært dig her på min Gratis Sudoku Guide. Faktisk vil det at gætte for meget kunne spænde ben for dig selv på den længere bane. Det er altid bedre at træne hjernen til at kunne ‘scanne’ rækkerne og kolonnerne for 1-9 tallene – lidt på samme måde som hvis du kigger på din bon nede i supermarkedet, her er vi alle mestre i at spotte afvigelser på nul komma fem 🙂

 

Kan min Sudoku have flere løsninger?

Nej en Sudoku har kun én løsning, hvis du finder en Sudoku med 2 løsninger så er der gået noget galt og der er nok sat et tal 2 steder uden det er blevet opdaget. Jeg prøvede dette i Kyoto i ’80erne for dengang blev Sudoku’erne skrevet i hånden og typisk for de meget ærekære Japanere så blev Matsumoto meget flov over at have lavet denne fejl så vi fik gratis mad og drikke på hans restaurant og meget dybe buk da vi forlod restauranten. Den dag i dag skabes Sudoku’en på en computer og meget sjældent opstår der her den type problemer.

 

Hvad gør jeg hvis sidder fast i min Sudoku?

Selv den bedste Sudoku løser vil komme i denne ulidelige situation hvor intet synes at kunne gøres for at få Sudoku’en til at gå op, hvis det virkeligt er tilfældet så er det med at starte forfra med et nye spil og ikke ærgre sig for meget om det spil det ikke gik op. Når man spiller Online Sudoku har man den fordel at man kan starte forfra uden at det koster noget som helst. Ofte er et nyt spil Sudoku også en måde at tvinge en til at se på et nyt perspektiv, vi kender alle dette fra vores personlige liv, men det gør sig også gældende inden for matematik og gåder. Det er meningen at Sudoku skal være et sjovt og udfordrende spil og hvis spillet var for let ville det ikke have opnået den store popularitet da det netop er i udfordringen den gode oplevelse ligger. Som afveksling til det svære spil kan du prøve Napoleon Kabale som er en del lettere og ofte går op.

 

Sudoku video guide af god ven:

[youtube v=”dM0ipHA0HzA”]