🥇Mahjong ▷ Gratis online brætspil (2024)

På denne side kan du prøve det spændende gratis spil Mahjong, start spillet nu eller læs mere om det fascinerende spil i min Mahjong Guide.

Del dit bedste resultat inde i vore hyggegruppe på FaceBook

Min Guide til Gratis Mahjong Brætspil

Mahjong regler og spilleplade

Mahjong er et af verdens mest populære brætspil og hvis du vil udtale spillets navn korrekt så hedder et mahjong spil “Mahjek”. Ordet betyder “sparrow” ifølge den kinesisk befolkning som taler kantonesisk.

Selve ordets oprindelse og hvad mahjong er opkaldt efter er dog stadig lidt uklart. Men de fleste eksperter mener det har noget med den lyd som et mahjong spil laver. Mahjong er et meget larmende brætspil.

Nu om dage spilles Mahjong med brikker men i helt gamle dage blev der brugt spillekort i et spil Mahjong så det kan måske også have noget med navnet at gøre når der blev spillet Mahjong om bord på fiskeskibene og kortene blev ved med at flyve væk.

 

Mahjong vs. Online Kabaler

Der findes hundredvis af forskellige Mahjong variationer lidt ligesom det også er med kabaler. Den variation af Mahjong spil jeg bruger her på Liss.dk kan godt minde lidt om en Pyramide Kabale.

Jeg har valgt den mere amerikaniserede version af et Mahjong spil hvor du ligesom i kortspillet 7 kabale kan spille imod dig selv. Det er ren hjerne gymnastik. Her hos Liss er online Mahjong gratis at spille og jeg går meget op i at hjemmesiden er god og brugervenlig.

Mahjong er et fantastisk spil til at styrke og forbedre dine observations evner men også til, at blive bedre til at huske.

 

Mahjong spillets historie – Det populære brætspil.

For mange asiatere er Mahjong mere end bare et brætspil. Mahjong er en livsstil for dem. Hvis du spørger en Kineser omkring spillet vil de fleste sige:

Mahjong is a way of life!

Liss spiller Gratis Mahjong med Spilleglade Kinerere

I de fleste lande vi sammenligner os selv med er den typiske åbnings samtale man har med folk man møder, at snakke om vejret eller sports nyheder. I mange asiatiske lande handler samtalen om hvordan dit Mahjong spil gik i går og hvad din score var.

Folk træner deres Mahjong egenskaber på spil ala det jeg har her på Liss.dk og derudover spiller de også mod andre folk hvor de typisk er 4 spillere og hvor der er kan satses lidt for at gøre Mahjong spillet lidt mere interessant.

Der bliver spillet Mahjong både i hjemmet men også til fødselsdage, bryllup, på helligdage og derudover har de en masse private klubber hvor der også bliver spillet Mahjong til den store guldmedalje.

 

Mahjong spil kan sammenlignes med sociale kortspil.

Selv om et Mahjong spil er super fængslende og interessant så har mange spillere svært ved at forklare hvor spillet betyder så meget for dem. En del Mahjong spillere siger dog at alle de strategiske beslutninger og træk man skal lave i dette brætspil på mange måde er en simulering af voksenlivet.

Så snart deres Mahjong spil er skudt i gang så glemmer spillerne deres problemer og bekymringer og kan fokusere 100% på dette fantastiske brætspil. Så på en måde så er det også en måde at stresse af på selv om spillet er meget konkurrence præget i de asiatiske lande.

 

Der er mange former for Mahjong spil!

Som mange andre traditionelle spil er der mange former og spilleregler til forskellige versioner af spillet. Det samme problem er der i Mahjong. Det kan gøre det lidt vanskeligt at finde de rigtige regler hvis du gerne vil spille mahjong mod andre.

For der er desværre ikke et endegyldig sæt regler som gælder for alle Mahjong spil. Dog er de mest benyttede regler fra klassisk Kinesisk Mahjong spil som sandsynligvis også er den form for Mahjong der kræver de bedste strategiske egenskaber som mahjong spiller. Det er den version af alle Mahjong spil som nok kræver den bedste viden og Mahjong færdigheder for at mestre brætspillet.

Online Mahjong eller et spil i stuen?

Det er super let at spille Mahjong online ligesom her på hos Liss. Den version af spillet vi har er en form for trænings Mahjong hvor din modstander kun er dig selv. Som jeg nævnte før kan du sammenligne den version af Mahjong med kabaler og andre hjernepuslespil.

Lige nu er det ikke muligt at spille mod andre mennesker i Mahjong spillet men vi har flere sværhedsgrader som gerne skulle give dig rigeligt med modspil. I nærmeste fremtid skulle der dog gerne komme en version af Mahjong spillet her på Liss.dk hvor du vil kunne udfordre dine venner.

 

Flere gratis Mahjong spil at vælge imellem

Mit mahjong spil er rigtig godt hvis du vil lære de grundliggende færdigheder, hvis du vil prøve flere spændende Mahjong spil, kan jeg anbefale at besøge min gode ven inde på BOOM.DK, derinde kan du finde mange flere varianter af mahjong der ikke koster noget og de er alle værd at prøve, som jeg vil også anbefale at kigge på alle de andre typer af Puzzle Spil https://boom.dk/puzzles/ du kan prøve, da der virkeligt er nogle hjernevridere imellem, jeg elsker når et spil ikke er for let, derfor er jeg vild med mahjong da det udfordrer mig.

Mahjong spil-udstyr hvis du vil udfordre familien.

Hvis du har trænet nok her hos Liss og du synes du er klar til at slå familien i et spil Mahjong så kræver det at du investerer i at købe selve brætspillet til Mahjong og det kan i nogle tilfælde være en dyr fornøjelse hvis du vil have det originale autentiske mahjong spil.

Et helt sæt Mahjong spil består af:

 

Guide til Mah-Jong spil lingo & udtryk

Mahjong brikker kaldes også for tiles og er typisk 30 x 20 x 15 mm i størrelse og de er traditionelt lavet af knogler eller elfenben. De fleste Mahjong brætspil du kan finde her i Danmark er dog af billig plastik.

Husk på disse navne kan være lidt anderledes i nogle af de danske Mahjong brætspil så derfor bruger jeg deres engelske navne som er universelle for alle der spiller Mahjong eller hvis du spiller mod andre i online Mahjong spil.

Både ‘Circles’, ‘characters’ og ‘Bamboos’ er bedre kendt som ‘suits’. Igen bliver de kaldt noget andet i mange danske brætspil. Det mest brugte ord jeg har kunnet finde i danske Mahjong spil er, at kulør bliver brugt i stedet for “suits”.

 

Major og Minor Mahjong Spil Tiles.

Alle suits spille brikker der er nummereret 2 til 8 og bliver også kaldt for minor tiles. De sidste brikker (tiles) med numrene 1 og 9 er kendt som Major tiles. Luft og drage brikkerne (wind/dragon) er også kendt som æres brikker i danske Mahjong spil. I online og rigtige Mahjong brætspil bliver de kaldt for honour tiles.

Udover de i alt 144 Mahjong spillebrikker du finder i spillet så kræver dette brætspil også 2 terninger. Alle 1’ere og 4’ere på terningerne er røde resten af tallene på terningerne er sorte. Dette er de ting der skal være i et hel sæt Mahjong spil. Der findes dog en hel del ekstra udstyr man kan få til sit mahjong spil plus du kan også få nogle fantastiske flotte Mahjong brætter lavet af både mahogni træ og porcelæn lignende materialer.

 

Mahjong kan spilles Online og på Stranden

“Kabale” Liss er klar til at lære dig at spille Mahjong

Selv om jeg er og bliver en 7kabale superfan og kortspiller så har jeg valgt at tilføje et helt gratis spil online Mahjong hvor du ligesom i alle mine kabaler kan spille gratis. Dette er en version af mahjong hvor du spiller mod dig selv og hvor din værste fjende også kun er dig selv.

Tag dig i agt for der er mange sværhedsgrader og du kan ikke give andre end dig selv skylden hvis du dummer dig og din Mahjong score bliver for dårlig. Men frygt ej med nok træning kan du blive en mester i strategiske beslutninger og blive god nok til at udfordre familien om hvem der skal rydde op i skuret!

 

Smukke Mahjong brikker

Begynder guide fra Liss til Mahjong reglerne

Her hos Liss.dk spiller vi 1 persons Mahjong spil som også kaldes trænings Mah-Jong. Her har du kun en modstander og det er dig selv. Denne form for Mahjong spil kaldes for Shanghai og det er meget nemt at spotte lighederne til online kabaler hvis du ser væk fra det ikke er et kortspil.

Her i vores online Mahjong spil på hjemmesiden bruger vi ligesom i klassiske Mah-Jongg spil 144 spillebrikker. Ligesom i de rigtige mahjong spil bliver de her på siden kaldt for tiles. Disse Mahjong tiles bliver arrangeret i forskellige layouts med billedsiderne opad alt afhængig af hvad sværhedsgrad du spiller. Der er sværhedsgrader for alle hvad enten du er nybegynder eller professionel Mahjong spiller.

 

De forskellige versioner til at spille Mahjong

Mahjong er et spil, hvor reglerne er vigtige at vide, medmindre du spiller brætspillet online. Dine Mahjong brikker skal lægges på en meget specifik måde; de skal bygge en firkantet mur, der enten er 17 eller 18 tiles bred og to lag høj. Hver spiller får derefter en retning, der fungerer som deres Mahjong spil navn. Den spiller der uddeler Mahjong tiles til de andre, hedder øst, spilleren til højre hedder syd, spilleren til venstre kaldes nord og den sidste spiller er vest.

I Mahjong spil er det et spørgsmål om at man flytter rundt på spille brikkerne, men for at fjerne dem skal de være fri for bunken, så de kan fjernes uden at flytte andre tiles fra bunken. Når du tager en Mahjong spillebrik fra “pladen”, skal du smide en af ​​dem, du har ved hånden. Så er det et spørgsmål om at matche brikkerne to og to, hvorefter disse udelukkes fra spillet. Hvis der trækkes in flower eller season, sættes disse til side og der bliver trukket en erstatnings mahjong spillebrik.

Mahjong spil points fra disse tilføjes til allersidst, hvis mahjong ‘hånden’ vindes.

 

Spilleregler til Turnerings Mahjong spil

Som jeg forklarede i starten findes der uendeligt mange forskellige versioner af Mahjong spil. De fleste lande har også deres helt specielle lokale spilleregler til Mahjong så det kan være meget svært at vælge hvad regler man vil spille efter i Mahjong.

Hvis vi kigger på den amerikanske version af Mahjong spil så er deres blevet tilføjet en joker lige som i kortspil og den fungerer præcis, som jokeren normalt bruges – nemlig som erstatning for enhver anden brik i Mahjong spillet.

Efter Mahjong spil blev anerkendt som en sport i Kina er det dog disse klassiske og officielle kinesiske regler til Mahjong som gælder når man spiller turneringer også internationalt.

Mahjong brikker til gratis mahjong spil

Mahjong regler og guide til brætspillet her hos Liss.

Her i vores ét persons Mahjong spil på Liss.dk bruger vi 144 tiles som alt efter sværhedsniveauet du har valgt at spille på vil have forskellige layouts. Alle dine Mahjong brikker vender med billedsiden opad i dit gratis spil Mahjong.

En Mahjong spille brik, der kan flyttes til venstre eller højre uden at forstyrre andre tiles, siges at være det man kalder eksponeret. De eksponerede par af tiles som du kan finde kan du fjerne fra dit Mahjong brætspil en efter en.

Et eksempel kunne være du har en eksponeret flower tile og en seasons mahjong brikke som også er eksponeret. Disse to anses for at være i samme gruppe og for at være et identisk par så derfor kan du fjerne dem en efter en hvis de er eksponerede og dermed få Mahjong spil points.

 

Formålet med at spille Mahjong.

Som du vil kunne regne ud bliver det nederste lag af Mahjong brikker mere og mere eksponerede efterhånden som du får fjernet Mahjong par fra dit spille bræt. Jo flere af de øverste lag med Mahjong spil brikker du får fjernet jo flere muligheder har du også for at spille det nederste lag fri og her ligger der mange Mahjong points og venter.

Et Mahjong spil slutter når det nederste lag af tiles er blevet sammensat i alle de par spillet har. Når der ikke er flere eksponerede mahjong par du kan sammensætte slutter dit mahjong spil.

Held og lykke med dine Mahjong spil her på Liss. Vi har også både 7 kabaler og edderkop kabale spil som du kan udfordre din hjerne med. Eller hvad med at prøve vores helt egen Tripeaks kabale spil?