Er kabale godt for din hjerne? (6 mentale fordele ved spillet)

Skrevet af: Liss

Lær hvordan at 7 kabale kan hjælpe med, at stimulere din hjerne!

For det meste når man læser om online spil så er det tit kritik, da det normalt ses som en tidsspildende øvelse at tage et slag kort, som der har en negativ indvirkning på vores følelsesmæssige velvære og produktivitet.

Men ikke alle videospil er dårlige. Vidste du for eksempel, at der er beviselige psykologiske og sundhedsmæssige fordele ved at spille spil kortspil som for eksempel syvkabale også bedre kendt som solitaire.

Ja, den gode gamle 7 kabale kan påvirke din hjerne og mentale sundhed både positivt og negativt. At spille i korte perioder kan forbedre din hukommelse, reflekser, dit fokus og humøret.

På den anden side kan for meget gaming resultere i uønsket stress, træthed i kroppen og trætte øjne.

Lad os se det i øjnene, efter en hård dag på arbejdet er der intet som et hurtigt spil 7 kabale til til at hjælpe med at tage vores tanker væk fra det som bekymre os eller fra en hård dag på arbejdspladsen. Kabalespil kan hjælpe dig med at slappe af.

Folk over hele verden har spillet forskellige variationer af Solitaire både online og offline med det simple formål at komme i bedre humør. Nogle gange kan det næsten føles som en genstart af hjernen når man tager et spil kabale efter en lang dag.

Uanset om du spiller kabale, når du føler dig nostalgisk eller når du er i dårlig eller godt humør så er der flere måder, hvorpå spillet kan påvirke din hjerne og mentale sundhed.

Lad os kigge på 6 mentale fordele du kan opnå gennem spil og kabaler som udfordrer din hjerne med logiske problemer:

1. Kabalen er en hjælpsom mental aktivitet

Ligesom fysisk træning hjælper med at holde vores krop i form, så hjælper mentale øvelser med at holde vores psyke i form. Spil som syvkabaler kan faktisk vise sig at være en nyttig mental aktivitet, når du bare har brug for en hurtig pause for at tage tankerne væk fra tingene.

 

Ethvert spil, der kræver at du tænker dig om for at lave et logisk valg har en positiv effekt på din mentale sundhed og kan forbedre din hukommelse.

2. Kabalespil kan lindre din stress belastning

Uanset hvad du har hørt fra vennerne eller læst i ude og hjemme bladet så er 7 kabale og mange andre spil alt andet end spild af tid. Nogle eksperter går faktisk så langt til at sige at det er en af de bedste måder du kan slappe af på og er en god ventil til at komme af med den stress du måske har i din krop.

 

Når du starter et spil edderkop eller 7 kabale, så er det kun dig mod spillet. Tingene er enkle og dit mål er altid at prøve og vinde spillet i hurtigst mulig tid. En velkommen forandring fra hverdagens kompleksitet.

 

Ligesom med alt andet så handler det om balance og at man ikke spiller for meget da det så kan gå hen og tage for meget af din tid.

 

Hvis du ikke ved hvordan man spiller edderkop kabale som jeg nævnte ovenfor så kig forbi min blog hvor du kan lære alt om kabaler.

 

3. Spillet Opbygger ens modstandskraft

Hvis jeg antager, at du har et betydeligt kendskab til spil, så har du allerede indset, at det de fleste gange ikke kun tager et enkelt forsøg på at lære og blive en ekspert i et bestemt spil.

 

Faktisk forventer vi, at selv spil som ser lette og simple ud ligesom 7 kabale og spider solitaire også kræver lidt udholdenhed og tid før vi bliver bedre til at finde de korrekte løsninger i spillene.

 

At finde ud af, hvordan man tilpasser sig skuffelse og nederlag er blandt de psykologiske sundhedsmæssige fordele ved at spille kabale spil. På dette område kan man sammenligne kabale med de populære bingo spil som også stimulerer hjernen.

4. Spilteori og strategisk tankegang

Kabale kræver, at man tænker fremad, og dette er en af grundene til at spillet stræner dine hjernemuskler, især dem, der er involveret i at skabe strategier og forstår spilteori som tit er baseret på logik.

 

Selvom kabalerne  ikke inkluderer alt for komplicerede strategier, bliver du stadig nødt til at være fokuseret og tænkte klar når du for eksempel spiller edderkop kabalen. Ja, der er nogle versioner som FreeCell, hvor næsten alle din spil kan løses, og andre typer spil hvor held er den vigtigste faktor.

 

Men hvis du har specifikke strategier og tænker logisk så vil du automatisk vinde mere. Så uanset om du spiller klassisk kabale eller en hvilken som helst anden variant, så kan det helt sikkert hjælpe med, at stimulere din hjerne og gøre dig bedre til at tage gavnlige og logiske beslutninger.

5. Klassiske kortspil og kabaler forbedrer hukommelsen

Selvom du måske betragter kabalerne som blot en sjover metode til at dræbe tid, så viser undersøgelser, at spillere faktisk kan lære, sortere, gemme og gennemgå data hurtigere end folk som ikke træner deres hjerner gennem lignede typer spil.

 

At udvikle korttidshukommelse er blandt de mentale fordele du kan opnå ved at spille din ynglings kabale. Begrundelsen til dette er, at mens du spiller dine kabaler, så skal du ofte huske grupperingen af forskellige spillekort.

 

At vide, hvilke kort der stadig er sandsynlige og derfra planlægge dine fremtidige træk i overensstemmelse med dine observationer, kan både hjælpe dig med at blive en skarp kortspiller men også forbedre din hukommelse.

6. Udvikling af mentale færdigheder gennem kabale

Du fremmer adskillige psykologiske evner hos dig selv, når du spiller de klassiske 7 kabaler. Fokus, planlægning, sammenhængende ræsonnement, målsætning og dine evner til kritisk tænkning er blot nogle få af de mentale områder du træner ved, at spille kabale.

 

Før du flytter kortene rundt på bordet for at få din kabale til at gå op, så skal du fokusere, finde ud af de risici, der er forbundet med dit træk, og indse, hvordan det specifikke træk vil hjælpe dig med at vinde og jo hurtigere jo bedre score opnår du.

 

Derfor er kabale en meget effektiv metode til at øve og træne dit sind, da kabaler får dig til, at overveje forskellige måder til at nå et specifikt mål på hvor følelser ikke hjælper men hvor logikken er altafgørende.

Mentale fordele ved at spille kabale

Uanset om du spiller 7 kabale fysisk i din stue med rigtige spillekort eller prøver kræfter med vores online kabaler her på Liss.dk enten på din telefon eller computeren, så kan du høste fordelene, når det kommer til at holde din hjerne sund.

Det er ligesom jeg altid har sagt til mine børn og venner at kabale er ikke kun et underholdende spil, men også et værktøj, hjælper med at holde dit sind ungt.

Ja måske er kabale kortspil en simpel type aktivitet men alligevel er spillene sjove plus det er det perfekte afstresnings værktøj. Hvis du gerne vil udfordre dig selv så bør du læse min artikel omkring de ekspert 7 kabale træk og strategier alle seriøse spillere bør lære.

På gensyn

Liss