Sådan spiller du Edderkop Kabale 🕷️ (Komplet Guide til Spillet)

Skrevet af: Liss

Hvordan lægger man Edderkop Kabale

Edderkop kabale er en anden version af den gammeldags solitaire. Denne edderkop version af kortspillet har vundet stor popularitet over tid. Hvad enten folk spiller på computeren eller telefonen så kan næsten alle kabale entusiaster lide dette spil.

Spider Solitaire som er det oprindelige navn til dette klassiske kortspil har forskellige sværhedsgrader. Sværhedsgraden i spillet går fra “meget let” til “meget hårdt.”

Jo flere spil som du vinder jo mere stiger sværhedsgraden. Denne guide handler om hvordan du spiller Edderkop Kabale og hvilke tips og tricks du kan bruge til at vinde mere i dine spil.

Guide til hvordan du spiller Edderkop Kabale

Du spiller Edderkop kabalen med to standard sæt spillekort og ligesom i gammeldags kabale så trækker du dine kort til brug i spillet fra en spilbunke.

Dit mål med at spille edderkop kabale er, at bringe 13 kort i ens kulør og i stigende rækkefølge fra es til konge, oven på det som kman kalder for en fundament kortbunke. Når du har samlet alle kort i den samme kulør i en af disse fundamenter så kaseres alle disse kort fra spillet.

Spilleren vinder, hvis alle de kort farverne er blevet samlet i deres fundamenter og derefter blevet kasserede.

Spilopsætning når du vil spille Edderkop Kabale

I Spider Solitaire er spilopsætningen en integreret del af spillet. Som nævnt før, så skal spillere have bruge to søt standard spillekort men uden jokerne. Jokere bruges generelt ikke i de forskellige typer af kabalespil som findes.

Alle kortene deles ud i rækker med ti bunker af fem kort. De første fire kort bliver givet med billedsiden nedad, mens de øverste kort uddeles med billedsiden opad.

Standard Edderkop Kabale Solitaire Gameplay

Her er en gennemgang af det grundlæggende gameplay loop når spider kabalen lægges:

Mens du spiller edderkop kabale, er det vigtigt at du lægger kabalen først med kortene med billedsiden opad. Når du ikke har flere træk du kan lave begynder du, at trække kort fra spilbunken.

Antal træk du laver som spiller i Spider Solitaire

Hvis du stræber efter at blive en god Edderkop spiller, så skal du vide, hvordan du reducerer antal af træk når du lægger din kabale for, at opnå maksimum points.

Når du spiller på pc eller din telefon, kan du se antallet af omgange på skærmen.

Jo færre træk du laver, jo bedre score får du. Der er ingen begrænsninger på antallet af træk, du kan lave i et edderkop spil, men hvis du bliver ved med at lave for mange træk, vil du miste dine points.

Reglerne til Online Kabale Edderkop

Der er forskellige versioner af edderkop kabalen, men de grundlæggende regler er altid de samme. Nogle af de største forskelle i den forskellige spider kabaler er reglerne for hvordan kortene må flyttes rundt på.

De forskellige regler for varianterne er forklaret nedenfor. Hvis du allerede kender spillet rigtigt godt så tjek min nye artikel med avancerede edderkop kabale tips og tricks.

Regler til Edderkop med 4 kulører

I kabale versionen med fire farver kan du placere et enkelt kort på en anden bunke kort, hvis det har en mindre værdi end det, du planlægger at lægge på toppen. For eksempel kan du placere 7 af enhver kulør eller den samme kulør på alle slags 8’ere.

Edderkop Kabale 2 Kulør

Du kan almindeligvis finde denne version på din windows computer. Dette er den originale edderkop kabale version og er også tilgængelig her på hjemmesiden.

Selv om et kortspil har 4 kulører i alt i form af spar, klør, ruder og hjerter så deles kortene op efter deres farver i denne version af spillet. De to farver er rød og sort.

Arranger kortene hurtigt i dine kabale fundamenter, så længe de tilgængelige kort er i begge farver.

Edderkop 1 kulør kabale version

I dette kortspil skal du huske, at alle spillekort tilhører samme kulør. Du kan derfor placere enhver gruppe på det relevante kort i den faldende rækkefølge.

For eksempel kan du spille hjerter seks, spar fem og ruder fire i den samme fundament. Denne version hvor alle kort har samme farve er uden tvivl den nemmeste at spille og er ret afslappende.

Hvis du er den nysgerrige type så har jeg også en artikel om 6 mentale fordele ved at spille kabale som er super interessant.

5 Tips til at vinde dine Edderkop Kabaler

Her er tre gode tips og tricks til at lægge din kabale når du spiller edderkop:

Når du bygger din kort op i edderkop kabalen, så kan du kun flytte det sidste kort, der er placeret i den kolonne, eller hvis der er komplette kabale sekvenser. En fuld edderkop sekvens er når en hel række af kort vises i rækkefølge.

Det er meget vigtigt, at have dette i tankerne, mens du overvejer din træk.

Afsløring af de skjulte spillekort (kort med billedsiden nedad) giver mulighed for, at du får nye træk som kan hjælpe dig med at vinde. Det er også en perfekt måde at skabe en tom bunke på.

Hvis du kan fjerne disse kort fra spillet, når du har en komplet pakket kolonne fra konge til es. Dette resulterer i en tom kolonne. Strategien handler om at du hurtigst muligt fokusere på en kolonne da det matematisk hjælper dig at spille med færre kabale kolonner.

Spillere kan ikke placere kongen på noget andet kort. Flyt et andet kort til en tom kolonne, så du kan flytte det et andet sted senere. Optimal placering af alle dine konger jo hurtigere jo bedre for din muligheder for, at vinde spillet.

Mange spillere betragter dette tip som snyd men personligt mener jeg det er en god måde at blive bedre til spillet på. Betragt fortryd-knappen som din ven i nøden og en sikker måde at vinde din edderkop kabale på.

Når du afdækker et vendt kort som spiller, kan du ikke gætte kortet under det. Hvis du ikke kan lide kortet har, kan du altid gå tilbage og bruge fortryd knappen. Dette vil spare dig en masse unødvendige træk og øge din score.

Hvis du er interesseret i at lære mere om nogle af de gamle kabaler så kan du læse om alle de populære varianter af kabalespil i min blog.

God fornøjelse med dine kabalespil!

Liss