7 Kabale med 3 kort af gangen – Spil Klondike Kabale ❤️

Skrevet af: Liss

Introduktion til Klondike Solitaire med 3 kort

Her på Liss.dk kan du:

Hvad er 7 kabale hvor du får 3 spillekort

7 Kabale er også kendt som Klondike kabale i udlandet og er et af de mest kendte kortspil i verden. I nogle områder er det også kendt som Patience. Ofte omtales spillet blot som Solitaire. Der findes rigtig mange forskellige versioner af spillet.

I denne version, kabale 3-kort trækker du tre spillekort ad gangen fra din spillebunke og giver dig flere muligheder som spiller. I teorien kan du vinde flere kabaler og i færre træk sammenlignet med et korts 7 kabale.

I praksis er der dog også større chance for at du som nybegynder laver flere fejl og dermed taber flere af dine 7 kabaler og derfor kalder man også klondike med 3 kort af gangen for ekspert versionen af 7 kabale.

Udover du får 3 kort i stedet for 3 spillekort så er reglerne de samme som i almindelig syvkabale. Her på liss.dk kan du selv vælge mellem 1 eller 3 kort i spillets indstillinger.

Historien bag 3 kort kabalen

Denne version af 7 kabale blev kendt i slutningen af det 19. århundrede under navnet Klondike.

I 1987 blev en version af kabale udgivet på Macintosh, og der var inkluderet 8 kortspil i en kabalesamling med navnet “Solitaire Royale”. Derefter blev en 7 kabale version inkluderet i Microsoft Windows 3.0 i 1990, og herefter eksploderede 7 kabales popularitet over hele verden.

Nu om dage spilles 7 kabale også på på smartphones og andre elektroniske enheder. Ønsker du viden om andre varianter, så læs min artikel om gamle kabaler som sikkert vil overraske dig med deres forskellighed.

Hvad er formålet med solitaire spil hvor du får 3 kort

Målet med solitaire spil hvor du får 3 kort af gangen er, at opbygge alle 4 fundament stakke i din kabale rangeret i kulør og i en specifik rækkefølge som går fra Es til Konge.

Hvad er sværest – Kabale med et eller 3-kort

3 kort kabale er et sværere spil end hvis du kun får et kort af gangen da det både kræver et større overblik men du har også flere faktorer at holde styr på i selve spillet.

Dette skyldes, at når du spiller 7 kabale med 1 kort af gangen så har du kun et spillekort at koncentrere dig om og i de fleste tilfælde er der kun en mulighed for placering af kortet.

I kabalespil med 3 kort kan du kun spille hvert tredje kort, hvilket naturligvis gør spillet sværere da det er let at komme til at lave fejl og dermed blokere for dig selv i kabalen. Hvis du er ekspert spiller så er matematikken faktisk meget interessant da du i gennemsnit vinder din 7 kabale i færre træk når der bliver delt 3 kort til dig i stedet for 1 spillekort.

Hvis du leder efter en udfordring, så kan jeg kun anbefale dig at spille 7-kabale med 3 kort af gangen, da dine træk bliver mere begrænsede, og du er nødt til at tænke mere kreativt for at løse din kabale!

Er der andre kabale variationer af samme spil

Der er rigtige mange variationer af 7 kabalen både med 1 og 3 kort! Du kan for eksempel spille uden begrænsning på antallet antal gange du må omdanne bunken med de kasserede spillekort og lave den om til vunken i spilleområdet hvor du får dine kort fra.

Det betyder, at når alle kort er flyttet til “skralde bunken”, så flytter du dem tilbage spillebunken, og nu kan de bruges i 7 kabalen.

I andre varianter kan du spille med begrænsninger. For eksempel kan du spille med to gennemspilninger af bunken med kasserede spillekort. Alle disse limits er designet til at gøre spillet mere udfordrende, så disse specifikke regler og varianter er lavet til folk som ikke er nybegyndere

Mest populære ekspert varianter af 3 kort kabale

Hvis du kan lide syvkabale hvor du får 3 kort af gangen til at lave din træk med så er her nogle eksempler på versioner af 7 kabale som bør have din interesse. Dette gælder uanset om du spiller på stuebordet i dit hjem eller spiller på en gratis 7 kabale app.

Sjove men svære kabale varianter:

God fornøjelse med at lægge dine kabaler!

Liss