7-kabale med kun 1 kort af gangen (kabale typer) ❤️

Skrevet af: Liss

Det populære kortspil – Introduktion til 7 kabale med 1-kort

I denne version af kabale uddeles der kun 1 kort ad gangen fra spillebunken. Når du har brugt alle kort kan du bruge brunken med kasserede kort som din nye spillebunke. Denne process kan du blive ved med indtil du vinder eller giver op.

 

Langt de fleste 7 kabaler har en eller flere løsninger og er i teorien løselige hvis du vælger de rigtige kort i løbet af et spil. Men på grund af dårlige eller forkerte træk, og fordi mange af kortene bliver givet med billedsiden nedad, så kan det være svært at vinde din kabale hvergang.

 

De fleste spillere er glade hvis de vinder omkring 20-30% af kabalerne. Eksperter i 7 kabale vinder helt op til 36% af deres kabalespil.

 

Kabalen spilles med et 52-korts sæt standard spillekort. Dette gælder både hvis du spiller 7 kabale windows 10 varianten eller vælger, at lægge din kabale på spisebordet.

 

Både rækkerne og farven på kortene er vigtige. Fra lav til høj rangeres kortene i rækkefølge fra es, to, tre, fire og så videre indtil du slutter af med kongen.

 

Grundlæggende regler til den populære kabale med 1 kort

Layout, målsætning, strategi og regler er de samme som for Kabale med 3-kort, bortset fra at du kun trækker et kort af gangen fra spillebunken.

 

Kun det øverste kort i bunken med kort du ikke kunne bruge er synligt. Kortene nedenunder det synlige kort kan tilgås ved, at bruge det øverste kort i din kabale.

Alle kabaler – Forskellige typer af kortspillet

At spille kabale er en fantastisk måde at slappe af, og træne din hjerne, og ærligt talt så er det den perfekte måde slå lidt tid ihjel på. De fleste af os ved, hvordan man spiller et 7kabale på computeren eller på vores telefoner.

Men det samme spil på computeren kan blive kedeligt i længden og nogle gange kan vi alle godt bruge en længere pause fra skærmen og de mange 7-kabale app gratis der er at vælge imellem nu om dage.

Så tag i stedet et sæt kort og lær disse 5 enkle kabale spil. Hver enkelt vil tage kun et par minutter at lære, men du vil opdage, at legen er udfordrende og – du er blevet advaret – vanedannende.

Syvkabale versioner du kan spille med rigtige kort

7 kabalen hedder oprindeligt Solitaire, eller Patience, og er et klassisk singleplayer kortspil. Solitaire kræver et standardspil med 52 spillekort og er velegnet fra 8 år og opefter da det kræver en del logisk sans at lægge en kabale.

Målet med Solitaire er at sortere et sæt kort i fire bunker, én for hver kulør og i stigende rækkefølge fra es til konge.

7 kabaler med en eller flere kort af gangen.

Ur kabale – Prøv at lægge denne unikke kabale type

For at starte et spil ur kabale (clock solitaire) kræver det et setup hvor spilleren sidder rundt om et stabilt spilleområde og blander bunken med kort. Spilleren laver derefter tretten bunker med hver fire kort med forsiden nedad.

 

 

Begynd med at vende det øverste kort på midterbunken. Placer derefter det kort under bunken, der svarer til dets ur værdi. Es er i 1-positionen, 2-10 er i deres position, knægt er 11, dronning er 12, og kongen er midterdækket.

Alle kortene – Regler til korttrækning i kabalen

Vend derefter det øverste kort om fra bunken, du lige har lagt et kort under, og læg kortet med billedsiden opad på dets tilsvarende urbunke. Fortsæt med at spille sådan her og hurtigt, indtil alle bunkerne vender opad.

 

Målet er at ende med kongerne som din sidste bunke med billedsiden opad. Hvis ikke, og du fuldfører Kings-bunken før de andre bunker, skal du starte forfra.

Bowling Kabale

For at sætte et spil bowling kabale op, har du et stabilt spilleområde som for eksempel et stuebord hvor du kan sidde og blande alle dine kort.

 

Bowling Solitaire kræver et kortspil uden billedkort, kun esser til 10’ere. Efter at have blandet bunken, sætter du bowling kegler op “ som også bare kaldes for pins” op ved at bygge en 4 rækkers pyramide af de vendte kort, hvilket betyder, at den første række har 1 kort, den anden række har 2 kort osv.

 

Spilleren sætter derefter “pins” op ved at lave tre bunker. Den første bunke har 5 kort, den anden har 3 kort, og den tredje har 2 kort. Kun det øverste kort er vendt op i bowlingkugle bunkerne.

 

Spilleren bruger derefter bowlingkugle bunkerne til at prøve at vælte stifter. En spiller kan vælte stifter på tre måder:

 

 

Ligesom almindelig bowling har spilleren to skåle pr. sæt pins, før de blander pin-kortene og laver en ny pyramide.

 

Hvis du ikke kan vælte nogle “pins” ned, er det en rendekugle, og de går videre til den næste kugle kortbunke. Scoring sker som i almindelig bowling.

Monte Carlo Kabale

Opsætningen til et spil Monte Carlo Kabale sker ved at du sidder ved et bord eller område hvor der er plads til at lægge kabalen og blande dine spillekort til dine kortbunker. Du laver  derefter et 5×5-gitter af de vendte spillekort. Det resterende kort udgør spillebunken hvor du trækker kort fra.

 

 

Beholdningen bruges derefter til at færdiggøre 5×5-gitteret igen. Spillet fortsætter, indtil alle kort er flyttet til kasseringsbunken.

 

En simpel kabale som kan være super sjov at spille. Her handler det ikke så meget om den rigtige rækkefølge som normalt er fokus i alle spillene hvor du skal lægge kabale. Monte Carlo kabale er en af de bedste spil som du kan starte med som nybegynder.

 

Håber artiklen har inspireret dig til at prøve en ny slags kabale uanset om du foretrækker 7-kabale med et eller flere kort af gangen.

 

Liss