7 Kabale Windows 10 – Sådan får du kabalespil til din PC

Skrevet af: Liss

Det populære kortspil 7 kabale til Windows 10 og 11

Lige siden Windows 3.0 blev udgivet i 1990, er der blevet inkluderet en gratis version af solitaire (7 kabale) i Windows-operativsystemet. Faktisk var det engang det mest brugte program til Windows.

 

Windows 10 og 11 har en samling af forskellige klassiske spil og underholdning i form af det mest populære kortspil syvkabale. Microsoft har flere forskellige versioner af de populære kabaler, men disse programmer er desværre ikke forudinstalleret mere.

 

Hvis du er nostalgisk og elsker den virtuelle version of kabale, så bare rolig, da du kan få windows 10 kabale helt gratis. Læs denne artikel og inden for 10 minutter har du din 7 kabale gratis download til windows 10 installeret.

 

Instruktionerne i denne artikel gælder for Windows 10 men kan også bruges til styresystemet windows 11.

Hvad er klassisk windows kabale

Den klassiske kabale som du kender fra widows på din computer hedder faktisk oprindeligt Klondike Solitaire. Klassisk 7 kabale refererer til ethvert kortspil, der kan spilles af en enkelt person med et enkelt sæt spillekort. Den klassiske version af 7-kabale med kun 1 kort af gangen er de de fleste forbinder med spillet.

De fleste mennesker i Danmark kender solitaire kortspillet som syvkabale.

Hvordan spiller man Microsoft Windows 10 Kabale

 

I windows 10 kabalen foregår det ligesom du husker fra din barndom hvis du nogensinde spillede kabale spil sammen med dine forældre eller bedsteforældre. Først uddeles der 28 kort med billedsiden nedad i syv kabale kolonner med et kort i den første kolonne, to i den anden, og så videre og helt op til syv kort i den syvende kolonne.

 

Det sidste spillekort i hver kolonne vendes med billedsiden opad, og gameplayet begynder med, at du vender tre kort op fra toppen af kortbunken med de resterende kort vi kan bruge i spillet.

 

Det øverste kort af de tre bruges til at bygge videre på søjlerne, hvis det er muligt. Formålet med spillet er, at bygge fire farver fra esser op til konger. Der er flere sværhedsgrader og du kan også spille 7-kabale med kun 1 kort af gangen. Dette er den letteste sværhedsgrad.

Microsoft Kabale Kollektion er ikke installeret på din computer

Den dårlige nyhed er, at Microsoft ikke forudinstallerer de forskellige versioner af kabale i en typisk Windows 10 computer mere. Den gode nyhed er dog, at den 7 kabale stadig er gratis og mulig at få installeret i både windows 10 og 11 styresystemer.

Komplet guide til 7 kabale gratis download windows 10

Hvis du ikke allerede har installeret windows kabalerne på din computer så er her, hvad du skal gøre:

 

  1. Besøg hjemmesiden til Microsoft Solitaire Collection i Microsoft Store – Klik her som dit første skridt.
  2. Når du er på Microsoft’s hjemmeside så tryk på knappen .
  3. Vælg Åbn Microsoft Store for at fortsætte, hvis du bliver bedt om det.
  4. Download 7-Kabale appen.

 

Her er en illustration som kan være behjælpelig med at installere det populære spil:

Illustration der viser hvordan du installere 7-kabale på windows 10.

Denne windows 10 store software giver også adgang til både hjerterfri, rummy, spider kabale,  og adgang til at spille mod modstandere direkte fra dit eget hjem og computeren.

 

Vi har dog også mange kabale og kortspillere her på Liss.dk og i vores populære hyggespil gruppe på facebook som du kan både snakke og spille med eller i mod.

Sådan får du 7 Kabalen til Windows 10 til at virke

Når først syvkabalen er installeret på din computer, så er det super nemt at finde Microsoft Solitaire kollektionen så du kan komme i gang med at spille.

Det klassiske kabale spil har ændret udseende i windows 10.

  1. Skriv ordet SOLITAIRE i Windows 10 søgefeltet nær Start knappen.
  2. Vælg Microsoft Solitaire under Apps. Navnet kan være anderledes og kan også hedde Simpel Solitaire og Solitaire & Casual Games. Det kommer an på hvilken version af windows 10 som du har installerat på computeren. Tyk på appen med venstre museknap.
  3. Vælg Classic Solitaire Klondike, som er den første version på listen. Spillet åbner. Dette er den gammeldags syvkabale som du kender fra de tidligere versioner af windows bare opdateret med ny grafik.
  4. For en gammeldags fuldskærms effekt skal du vælge ikonet for fuld skærm i øverste højre hjørne af app vinduet.
  5. For at starteet nyt spil windows 10 kabale skal du vælge knappen Nyt spil (+) i nederste højre hjørne af skærmen.
  6. Vælg Indstillinger nederst på skærmen for at tilpasse dine kabale indstillinger. Dine valg muligheder er som følger:

Indstillinger i Windows 10 Syvkabalen

 

 

Vælg knappen Nulstil indstillinger for at gendanne standardindstillingerne til din gammeldags syvkabale.

Andre måder at spille Solitaire på Windows 10

Microsoft Store tilbyder et par andre versioner af solitaire til download. Få nem adgang til Microsoft butikken fra dit skrivebord på computeren, søger du efter ordet SOLITAIRE for at se, hvad der er tilgængeligt i deres app store.

 

Håber dette kunne hjælpe dig med at downloade 7kabale til din windows computer. Hvis du ikke er helt tilfreds kan du stadig spille kabale her på Liss.dk uden at skulle download noget.

 

Indtil næste artikel må kortene være med dig!

Liss