Klassisk kabale lærer dig til, at træffe bedre beslutninger!

Skrevet af: Liss

Jeg lærte at spille kabale omkring 1972. Da IBM PC’en som sagt først blev introduceret i 1981, og iPhonen først udkom i 2007 så spillede jeg selvfølgelig på den gammeldags måde – nemlig med rigtige kort og på stuebordet.

Solitaire var et af de første spil, der blev inkluderet i det første grafiske Windows-operativsystem, Windows 3.1, og spilles på næsten alle platforme i dag.

Den gratis 7 kabale, der er tilgængeligt på næsten alle computere i de danske hjem og på vores telefoner nu om dage, træner faktisk din hjerne og giver dig to unikke færdigheder til, at træffe bedre beslutninger.

Læs hele artiklen og lær lidt mere om din hjerne og hvorfor det sjove kabalespil faktisk kan hjælpe med din hukommelse og bedre hjerneaktivitet hos både unge og gamle spillere.

Alt, hvad du gør på en regelmæssig basis, træner din hjerne på en bestemt måde. De ord, du bruger, træner også hele tiden din hjerne. Som det viser sig – det samme er spillet Solitaire. I denne artikel bruges spillet ikke som en analogi til bestemte beslutningsprocesser, men som et faktisk værktøj, der hjælper med at træffe bedre beslutninger gennem tilegnelse af to specifikke færdigheder.

Jeg går ud fra, at du ved, hvordan man spiller kabale, da jeg vil bruge træk fra 7 kabalen til at forklare de beslutningsevner, spillet udvikler. Hvis du ikke kender spillet, så læs alligevel videre, og se hvordan kabalen kan hjælpe dig, og lær så at spille spillet helt gratis her på hjemmesiden.

Det grundlæggende princip bag alle kabaler

Målet med spillet er at bygge fire blokke/bunker af kort af den samme kulør i rangeret rækkefølge fra es til konge. Når du får et nyt kort, er din højeste prioritet at flytte det til de forskellige fundament stakke, hvis det er muligt.

Hvis dette ikke er muligt flytter du dette kort til en anden passende kolonne. Hver gang du er i stand til at flytte et kort til en af de fire fundament stakke, tager du et skridt fremad mod at vinde spillet.

Men nu og da, omend sjældent, kan du tage et kort fra toppen af en af de fire stakke, så du kan “frigive” endnu et kort og gøre fremskridt mod det endelige mål.

Dette træk træner din hjerne i, at du nogle gange skal tage et skridt tilbage, bare for at tage to skridt frem senere. Jo mere du gør det, jo mere komfortabel er din hjerne med dette beslutningskoncept, ikke kun i spillet, men i alt du foretager dig gennem livet.

Kabaler lærer dig at skabe muligheder som resulterer i en hurtigere beslutningsprocess!

Nogle gange har du mulighed for at flytte et kort, men det hjælper dig ikke noget lige nu. Du har for eksempel en sort femmer, og i en anden kolonne har du en rød sekser. Der er intet under under den røde femmer, så at flytte den over til den sorte sekser vil ikke hjælpe dig eller købe dig ekstra tid.

Du kan flytte den alligevel og det gør mange mennesker, men hvad nu hvis du i næste træk måske finder de andre røde 5’ere, og du foretrækker at flytte kortet over til den sorte sekser for at få adgang til kortene under den, forudsat at du spiller “standard” versionen af syvkabale, med en sværhedsgrad hvor du trækker tre kort ad gangen?

Det faktum, at du holdt den første røde femmer på plads, ville give dig muligheden for derefter at få de andre røde 5’ere og afdække kortene under.

De træk du laver i en 7-kabale træner din hjerne!

Dette træk træner din hjerne til at vurdere “afkastet på investeringen” for hver bevægelse, vente til sidste øjeblik, hvor en beslutning skal træffes, og forsøge at opbygge flere muligheder for en bedre beslutning. Igen, når din hjerne først er trænet med denne disciplin – vil du ikke kun bruge teknikken i spillet, men i mange andre beslutninger du tager fremadrettet.

Din hjerne har ikke et dedikeret område til beslutningstagning i forbindelse med spillet 7 kabale. Det samme område i din hjerne, der træffer beslutninger når du lægger en kabale, vil også træffe beslutninger på andre områder af dit liv.

Af den grund ville øvelse af disse færdigheder gennem forskellige kabaler udvikle din hjerne til at tage bedre beslutninger i andre aspekter af livet og din dagligdag. Mennesker skal tage stilling til og tage beslutninger mange gange i løbet af et døgn så det er en god teknik, at øve sig i.

Læg din allerførste kabale her hos Liss.dk

Hvis denne artikel ikke får dig interesseret i at prøve kræfter med en kabale så, ved jeg ikke, hvad der gør. Bare en advarsel – dette spil er vanedannende… Klik her for at lære nogle tips og tricks til at blive bedre til at lægge en kabale!

Er du klar?

Liss.dk