Variationer af Edderkop Kabale: To-kulører regler 🕷️

Skrevet af: Liss

Spille Edderkop Kabale med 2 kulører

Selvom standard edderkop kabale stadig er et meget populært kortspil, så har edderkoppen versionen hvor du spiller med 2 kulører hurtigt vundet popularitet ved, at bevare det, der gør det klassiske Spider-spil så godt, samtidig med at det er meget mere tilgængeligt for den gennemsnitlige spiller.

For eksempel,her på hjemmesiden, bliver den almindelig Spider kabale kun vundet omkring 7% af tiden og er et meget vanskeligt spil, der kræver mere end den sædvanlige mængde af strategi og koncentration

Edderkop kabale med 2 farver derimod vindes omkring 18% af tiden og er en mere afslappet version af det elskede kortspil. 2 farvet edderkoppe kabale er den perfekte intruduktion til de forskellige typer edderkop kabaler.

Når du spiller edderkop kabale med 2 farver

Regeloversig til 2 farvet spider kabale::

Som du kan se reglerne er de samme som du kender fra almindelig edderkop kabale.

Regler og mål i edderkop kabale med 2 kulører

Målet i 2-farver Spider kabale er det samme som i de fleste andre varianter af det klassiske kortspil. Dit mål er at arrangere kort fra konge ned til es i samme kulør direkte i de forskellige kabale kolonner.

2-Suit edderkop kabalen bruger to hele sæt spillekort. Der er ti kolonner, og hver kolonne i din kabale får enten 5 eller 6 kort. De første fire kolonner får 6 kort, og De resterende seks kolonner får hver 5 kort. Kun det øverste kort i hver kolonne gives med billedsiden opad.

Hvert klik på startbunken som man også kalder for “stock” i de forskellige edderkop kabale varianter og i apps til spillet deler et kort ud til hver kolonne. Klik på startbunken, efter at der ikke er flere mulige edderkop træk som du kan lave i din kabale.

Alle edderkop kolonner i kabalen skal indeholde mindst ét kort, før kortene bliver uddelt. Der er ingen reshuffle af din start bunke med kort.

Søjler bygges ned i enhver kulør

Søjler kan bygges med enhver kulør. Du bør dog foretrække at bygge kort, der er af samme kulør, da det er målet. Men det kan til tider blive nødvendigt eller fordelagtigt at bygge med de modsatte kulører.

Det fuldt udsatte kort i hver kolonne er altid tilgængeligt til at flytte. Desuden kan kort i samme kulør og i korrekt rækkefølge flyttes til en anden kolonne, forudsat at ovenstående bygge regel gælder.

Som et eksempel kan en 5, 4 og 3 med hjerter flytte til en hvilken som helst 6. En 5 i spar og derefter en 4 og 3 i hjerter kan dog ikke flytte som en enhed, fordi de ikke alle er i samme kulør.

Kabale sekvenser kan adskilles, når de først er dannet. For eksempel, i en sekvens som 5, 4 og 3 i hjerter, kan 4 og 3 flyttes væk fra hjerte 5, så de kan spilles til en hvilken som helst anden 5.

Når en hel sekvens af konge til es i samme kulør er arrangeret i en kolonne, fjernes den fra dit layout (tableau).

Tomme kolonner og sekvenser i 2 farvet Spider Kabale

Tomme kolonner kan udfyldes med et hvilket som helst enkelt kort eller pakket sekvens af kort. Alle kolonner skal indeholde mindst ét kort, før flere kort kan uddeles fra start bunken.

Der gives et point for hvert bygget kort i kolonner, der starter med en konge. For eksempel, hvis en kolonne har en konge, dronning og knægt i samme kulør i rækkefølge, vil det give tre point. Derfor giver et fuldt pakket sæt konge til es i samme kulør 13 point.

Edderkop kabale med to farver spilles identisk med standard Spider bortset fra, at der kun bruges to farver som er Hjerter og Spar.

Edderkop kabale varianterne er nogle af de absolut mest populære typer af kabalespil. Kig i bloggen og lær lidt mere om edderkop kabale strategi så du kan vinde flere af dine spil.

Kig forbi bloggen for kabale strategi og lær også mere om alle de gamle kabaler.